hive_logo_mediumApache Hive er blitt en de facto standard for distribuerte davarehus – opprinnelig utviklet av Facebook for å kunne bruke et SQL-liknende språk i MapReduce-operasjoner med spørringer i store, distribuerte datasett. Hive brukes nå av en rekke kjente firmaer, fra Facebook, CNET og Scribd til Netflix og Last.fm.

Axenna har sammen med ITFakultetet.no utviklet et grunnkurs i Hive og spørrespråket HiveQL som kan holdes bedriftsinternt eller i ITFakultetets kurslokaler i Oslo sentrum.

Hvem passer kurset for?

Dette kurset passer for deg som vil ha en grunnleggende innføring og hjelp til å komme igang med Hive og HiveQL – enten du er drifter, utvikler eller analytiker.

Forkunnskaper

Kurset krever ingen forkunnskaper uten generelt gode datakunnskaper, men et grunnleggende kjennskap til databaser (relasjonelle eller NoSQL) vil være en fordel. Vi anbefaler også at man har gjennomgått Hadoop grunnkurs, men dette er ikke en nødvendig forutsetning for at man skal ta dette kurset.

Målsetting

Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne installere og bruke Hive og HiveQL via terminalklient, web-grensesnitt (Hadoop User Experience) og drivere for bl.a. Java, PHP og Python.

Gjennomføring

Kurset arrangeres av ITFakultetet.no og går over tre dager (9-15) og kan gjennomføres bedriftsinternt, eller ITFakultetets kurslokaler Oslo sentrum.

Kursinnhold

Kurset starter fra grunnen av med installasjon og konfigurering av Hive. Vi bruker Hortonworks Hadoop-distribusjon til kurset, men går også igjennom installasjon av Hive fra Apache.org.

Kursemner

 1. Introduksjon til distribuerte systemer og filsystemer
 2. Installasjon og konfigurering av Hive
 3. Hive og Hadoops økosystem
 4. Introduksjon til HiveQL, Hive CLI og Beeline
 5. Importering og eksportering av data mellom Hive og filer / relasjonelle databaser.
 6. Spørringer i distribuerte datasett med HiveQL
 7. Oppretting av datavarehus og tabeller
 8. Hive via Java, PHP og Python
 9. Hive med Tez
 10. Hive med HCatalog og HBase
 11. Sikkerhet og brukertilgang til Hive

Klikk for mer informasjon, aktuelle kursdatoer osv

Big Data Business Intelligence
Axenna kan Hadoop, Talend, MongoDB, Cassandra og SpagoBI - og hjelper gjerne til for at din satsning på Big Data skal bli en suksess. Les mer
Profesjonell konsulenthjelp
Våre eksperter omdanner dine data til tilgjengelig kunnskap med effektiv og åpen teknologi. Les mer
Kurs og opplæring
Axenna tilbyr opplæring gjennom ITFakultetet.no med sentrale lokaler i Oslo sentrum og online e-læringsportal. Gå til ITFakultetet.no